En rekorddag

Idag slog jag och broderskapet rekord och tog hela sex stycken cacher på en och samma dag. Det låter inte mycket för mer erfarna geocachare, men vi är ju nybörjare och dessutom kryllar det inte direkt av gömmor i närheten av Jokkmokk!

Kranen 2 var dagens första, en rolig cache och dessutom en slags terapi för mig som är höjdrädd:

Dagens nästa var Akkats – lätt att hitta men i väldigt dåligt skick. Eftersom CO (Cache Owner, den som gömmer en cache äger den och är ansvarig för underhållet) inte har varit inloggad på sidan på drygt två år så vet jag inte vad som kommer att hända. Det bästa skulle nog vara om den här raderades/arkiverades och en bättre låda gömdes på ett bättre ställe vid rastplatsen.

Sedan blev det dags för Akkats – more than power, den första av dagens två dammar skulle det visa sig.

Bilden har inget med cachen att göra, men togs inom synhåll från den.

Efter en middagspaus drog vi norrut, första stoppet var Harsprånget för cachen Stridfelts bakgård, Parkvägen. Ledtråden ”Gran” är inte speciellt hjälpfull i en blandbarrskog och vi gav nästan upp pga alla myggen. Att GPS:en i en smartphone inte är speciellt exakt när träd är i vägen bidrog också – men vi hittade den!

Harsprånget är ett gammalt kraftverkssamhälle där arbetarna – i vissa fall med familjer – bodde under bygget av dammen och kraftverket i Harsprånget. När bygget var klart revs allt, och det som nu finns att se är skyltar med t ex gatunamn.

Sedan bar det av till Porjus för en cache som vi antagligen kommer att tycka är barnsligt enkel när vi har lärt oss hur man ”ska” tänka.

Ytterligare lite norrut och det var dags för det som blev min höjdpunkt på dagen – Lancaster – Easy Elsie! (<== Har du inte klickat på någon länk tidigare så klicka på den här!)

Vi hade med oss en mugglare som björnbete, men hon klarade sig!

Lägg märke till hur mugglaren uppe till vänster försöker se ut som ett lämpligt byte för hungriga björnar.

Skatten!

Annonser

One comment on “En rekorddag

  1. mijaou skriver:

    Oh, kul att se bilder från flygplanscachen du tipsade om i min blogg! Ser ut som ett spännande äventyr (och de andra cacharna också), hoppas jag får möjlighet att åka dit någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s