Nattlig geocaching

Under helgen hade vi en minisläktträff med tillhörande surströmming i en by utanför Älvsbyn, men jag och brorsan Jmkdavid var givetvis sugna på att ge oss ut på geocachingäventyr då vi med våra mått mätt befann oss i närheten av ett överväldigande antal gömmor. Vi började med att fotografera åkerbär, alltså Norrbottens landskapsblomma (ingen av oss skulle känna igen fjällsippa som vi skulle tvingas fota om vi gjorde denna hemma…) men framåt 22-tiden drog vi iväg mot Boden.

Sammanlagt fick vi ihop 19 loggar på mindre än ett dygn, två av dom mest minnesvärda var dock cacher vi inte hittade. Den första var en övergiven dansloge mitt ute i ingenstans. Olåst men helt oförstört, inte det minsta lilla skadegörelse, klotter eller ens nedskräpning, det imponerade. Vi kommer att återbesöka denna i dagsljus, och då planerar vi att medtaga förstärkning!

Den andra ohittade som stack ut var 15,5 – en stridsvagn uppställd utanför ett av stadens gamla regementen. När brorsan satt och balanserade längst ut på kanonröret kom en bil körande på en sidogata med helljusen på och lös upp både honom och stridsvagnen. Bilen bländade av och svängde, och vi kunde konstatera att bilen var en polisbil… Sannolikheten att båda poliserna är invigda i ”hemligheten” är nog rätt så liten men den rullade lugnt vidare!

Garnis hittade vi, och därmed också den absolut minsta burk vi hittills sett!

Andra cacher som förtjänar speciella omnämnanden för sin snygga, kluriga eller annorlunda utformning är Trolltyg i tomteskogen30/15 och CEDER. Säkert inget speciellt för ”gamla rävar”, men för oss nybörjare var det lärorikt och intressant!

Glädjen över den lyckade expeditionen grumlades något då vi återkom till basen och insåg att vi var utelåsta, men vi kunde elda i bagarstugan så det gick ingen direkt nöd på oss!

Den viktigaste lärdomen jag (vi) fått av denna natt är att smartphones inte lämpar sig särskilt väl för den här typen av caching pga batteriåtgången. När det dessutom är nära mellan cacherna hinner man inte ladda telefonen i bilen, så nästa investering blir en nödladdare driven av vanliga AA-batterier. 79 kr på Clas Ohlson känns som ett fynd, en ”riktig” GPS-enhet som en dröm. Telefoner fungerar inte för den här typen av burkjakt.

Annonser

2 comments on “Nattlig geocaching

  1. Jmkdavid skriver:

    Det var en trevlig natt. Jag håller med om att danslogen var en av höjdpunkterna. Det var så härligt att man inte hade några förväntningar på den. Visste inget om platsen. Man blev nästan chockad när vi kom fram. Det kändes som att vara i en zombiefilm när vi var där. På ett sätt var det bra att vi inte hittade cachen för nu ”måste” vi ju tillbaka dit 🙂

    • MrArboc skriver:

      Precis, helt noll förväntningar. Det var väl inte ens 10 minuter från att vi bestämde att vi skulle dit innan vi med stora ögon var där och letade?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s