Utgångspunkt: Nordpoolen

Jepp, dagens cachingäventyr startade med att jag och Jmkdavid mötte upp Doobedoo med son vid Nordpoolen i Boden för att återigen försöka knäcka Fortezza. Första försöket (som dessutom var mitt allra första cachingäventyr) gjordes på midsommardagen, men då tvingades vi ge upp. Idag lyckades vi med lite hjälp från cacheägaren. Tyvärr visade det sig att man har urdålig mobiltäckning i bergrum, så vi gick de 159 trappstegen upp till ytan bara för att sedan gå ner i underjorden igen efter ett imponerande snabbt svar av ägaren. Ett fantastiskt ställe som helt klart är värd en favoritpoäng!

Ska vi verkligen ner där?

Tydligen…

Några av trappstegen

Mer än så tänker jag inte visa för att inte riskera att lägga ut spoilers! (Dessutom är det snart när omöjligt att få till bra bilder i ett bergrum när man bara har mobilkameror.)

Nu blir det lite bildkavalkad. Det har varit en lång dag, och jag kommer att ha ont i delar av kroppen imorgon.

En fin brygga i Vuollerim

Klätterapor är bra att ha med

Bloggägaren är definitivt ingen klätterapa, men vad gör man inte för en cache? Lite snopna blev vi när vi skulle ut och gruppens yngsta medlem upptäckte att vi faktiskt kunde gå ut…

Kungligt klotter på en vägg

Den roligaste cachebehållaren jag hittills har sett – någon har burit ut en dammsugare i skogen efter att först ha miljösanerat den! Jag antar att det betyder att man tagit bort all miljöfarlig elektronik ur den.

Skyttevärn

Denna plats ska besökas igen. Uppdraget misslyckades idag pga brist på utrustning.

En kommentar på “Utgångspunkt: Nordpoolen

  1. Decdia skriver:

    Det lät som en rolig och utmanande grej det där med cache. Har aldrig hört talas om det, men det verkar som om ni får vara lite detektiver och äventyrliga! 🙂 I vackra vyer dessutom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s